Diyabetli çocuklar “Arkadaşım Diyabet” pankartları ile yürüdü…

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı ve Diyabetli Çocuklar Vakfı tarafından düzenlenen farkındalık yürüyüşü geniş bir katılımla yapıldı. Kocaeli il merkezindeki yürüyüş yolundaki yürüyüşe, diyabetli çocuklar, aileleri, hekimler, hemşirelerden oluşan 200 kişi katıldı. “ Arkadaşım Diyabet” pankartlarını ile yürüyen diyabetli çocuklar büyük bir ilgi uyandırdı. Yürüyüş sonunda Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Salonunda bir toplantı yapıldı.

Toplantıda konuşan Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof.Dr.Şükrü Hatun bu yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde “Tip 1 diyabetin mucizevi bir tedavisi yoktur-Şarlatanlara kanmayın. Tedavinin gereklerini yapın ve İyimser olun. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz ilaçlar kadar önemlidir-Abur-cubur ve suni tatlandırıcılı ürünlerden uzak durun. Diyabetli çocuklar da kendi yaşıtları gibi her türlü yaşam aktivitesine katılabilir, eğitimlerini, spor yaşamlarını sürdürebilir, evlenebilir, çocuk sahibi olabilir ve yine herkes gibi mesleklerini başarılı bir şekilde yapabilir- Onlara “acıyarak bakmanıza gerek yok”, hayatlarını sınırlamayın, dışlamayın, yalnızca destek olun” mesajlarını vermek istediklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Tip 1 diyabetli hemşire Ebru Ercanlı, 27 yıldır tip 1 diyabetle barışık bir hayat sürdüğünü, 3 yaşında bir oğlu olduğunu ve diyabetli kardeşlerine daha çok destek olmak için Diyabetli Çocuklar Vakfını kurduklarını söyledi. Toplantı sonunda Dünya Diyabet Günü’nün simgesi olan mavi halka yapıldı.

Toplantı bitiminde bir grup 14 Kasım günü evlenmeyi seçen bir diyabetli genç kızın nikah törenine katıldı ve Prof. Dr. Şükrü Hatun, diyabetliler adına mavi kolye takarak diyabetli kardeşimizi kutladı.

Bu gönderiyi paylaş