DİYABETLİ ÇOCUKLAR KAMPI (ARKADAŞIM DİYABET KAMP) 21-28 TEMMUZ 2012 TARİHLERİ ARASINDA İZNİK’TE YAPILDI…

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrin ve Diyabet Bilim Dalı tarafından 1997’den beri düzenlenen diyabetli çocuklar kampı 21-28 Temmuz 2012 tarihleri arasında İznik’te yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrin ve Diyabet Bilim Dalı tarafından 1997’den beri düzenlenen diyabetli çocuklar kampı 21-28 Temmuz 2012 tarihleri arasında İznik’te yapıldı. Kamp koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Hatun’un verdiği bilgilere göre bu yıl kampa İzmit, Sakarya, İstanbul, Afyon, Bursa, Ankara, Artvin ve Eskişehir’den 10-18 yaş arasında 83 çocuk ve genç katıldı. Kamp ekibi olarak ise 5 hekim, 5 diyetisyen, 5 hemşire, 1 psikolog ve 2 aktivite lideri görev yaptı. Ayrıca deneyimli diyabetli abi ve ablalar grup lideri olarak kampta en önemli rolü oynadılar.

Bir hafta süren kamp boyunca, diyabetli çocukların eğitimi ve kendi kendilerine bakımlarını geliştirmek amacıyla çeşitli programlar düzenlendi. Kampta temel konuların anlatılması yanında grup çalışmaları ve kamp içindeki deneyim paylaşımı ile eğitim yapıldı. Eğitim saatleri dışındaki zamanlarda yüzme başta olmak üzere çeşitli spor, eğlence ve sanat aktiviteleri düzenlendi.

Kamp ortamı ile daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş