MiniMed 670G Sisteminin Avrupa’da Kullanımı Onaylandı

Medtronic Firmasına ait MiniMed 670G sistemi, Avrupa ürün mevzuatlarına uygun dünyanın ilk “Hibrit Kapalı Devre Sistemi” (“hybrid closed-loop system) olarak CE onayını aldı ve Avrupa Birliği’nde satışa sunuldu. MiniMed 670G, CE onayını alarak, sağlık, güvenlik ve çevre koruma standartlarına sahip ürün olarak Avrupa’da satılan ürünler arasında yerini almıştır. Cihazın, 2018’in sonuna doğru bazı Avrupa ülkelerinde piyasaya çıkması beklenmektedir.

Tip 1 diyabetli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirilen MiniMed 670G, 2016 yılında ABD’de Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmış ve 2017 yılında lanse edilmiştir. Sistem, otomatik bir insülin pompasını sürekli glikoz izlemi ile birleştirir ve gerekli durumlarda bazal insülin dozunu değiştirerek kan şekeri seviyelerini kendiliğinden ayarlar.

Cihaz, cilt altına yerleştirilen ve daha önceki ölçüm sistemi olan Enlite Glukoz Sensöründen % 80 daha küçük olduğu düşünülen Guardian 3 adlı bir sensör kullanır. Bu sensör bir hafta boyunca kan şekerinin ölçümüne olanak tanımaktadır

King’s College London’da görev yapan diyabet uzmanı ve kıdemli öğretim görevlisi Dr. Pratik Choudhary: “Bu yeniliğin, tip 1 diyabetlilerde daha iyi glukoz kontrolü ve daha iyi yaşam kalitesi için büyük bir umut vaat ettiğini gördük. MiniMed 670G sisteminin kan şekerini otomatik olarak stabilize edebilme özelliği önemli bir ilerlemedir ve bunu Avrupa’da hastalarıma tanıtmayı sabırsızlıkla bekliyorum” demiştir.

Medtronic Diyabet Grubu, Gelişmiş İnsülin Yönetim Bölümü Başkanı Alejandro Galindo ise: “MiniMed 670G sistemi, insülin iletimini otomatik olarak durdurma ve yeniden başlatma özellikleri ile sensor glukoz verilerine dayanarak her beş dakikada otomatik olarak ayarlanan bazal insülin iletimi sayesinde en iyi klinik sonuçları sağlamak üzere mevcut olan en gelişmiş algoritmayı sunmaktadır. ”

Sistem, insanlarda güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için etkin bir çok testten geçmiştir. Bu yılın başlarında cihazın, çocuklarda ciddi hipoglisemi veya diyabetik ketoasidoz gelişmeden, tip 1 diyabetlerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olduğu gösterilmiştir. (https://www.diabetes.co.uk/news/2018/jun/minimed-670g-system-to-be-made-available-in-europe-95744426.html linkinden çevrilmiştir).

Bu gönderiyi paylaş