Real Madrid’li Nacho’nun Diyabeti: ‘’Futbol günlerimin bittiği söylenmişti’’

Kasım ayında, Real Madrid defans oyuncusu Nacho, çocukluğundan beri diyabetli olduğunu açıkladı. Tanı anındaki korkusundan ve bu korkuyu nasıl olumluya çevirdiğinden bahsetti.

Diyabetli olduğumu öğrendiğimde 12 yaşındaydım; 2 yıldır Real Madrid’e kayıtlıydım ve açıkçası zor bir süreçti. Hastaneye gittiğimi hatırlıyorum – Real Madrid ile bir turnuvaya gitmem gerekiyordu ama kaçırmak durumundaydım – ve endokrinolog olmayan bir doktor tarafından muayene edildim. Bana futbol günlerimin bittiğini söyledi.

O hafta sonu gerçekten zor bir zaman geçirdim. Üç gün sonra, kendisine çok düşkün olduğum ve bundan sonra beni takip edecek olan endokrinoloğum Dr. Ramirez ile karşılaştım ve bana tam tersini söyledi: Futbolu benim için bitirecek hiç bir durum yoktu. Aslında, oynamaya devam etmem gerekliydi, çünkü egzersiz diyabet için çok önemliydi. O pazartesi hayatım yeniden başladı.

Diyabetle yaşamak tabii ki zor; çünkü kendinize normal bir kişiden üç kat daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor, ama bir yandan da bütün yaptıklarımın sonunda bana yardımı olduğunu düşünüyorum. Beslenmenize ve dinlenmenize daha fazla dikkat etmek zorundasınız. Bu sizi daha fazla sorumluluk sahibi yapar, çünkü daima ekipmanınızı [insülin, şeker ölçme sistemleri vb.] yanınızda taşımanız gerekir.

Sınırlılıklarım yok. Futbolu en üst seviyede oynayabilecek kadar şanslıyım ve her türlü sporu yapmayı seviyorum, çünkü egzersiz yapmak çok önemli. Her şeyden biraz yaparım. Tatildeyken, dağların etrafında dolaşmayı severim. Duathlon (koşu, bisiklet, koşu şeklinde devam eden spor) ve triathlon (yüzme bisiklet ve koşunun ard arda yapıldığı spor) yaparım… diyabet hiçbir şey yapmama engel olmaz.

Biraz daha dikkat etmem gereken yiyecek çeşitleri var ama ben her şeyi yiyorum. Şanslıyım ki kontrol altındayım ve doktorumla çok iyi bir ilişkim var. Dediğim gibi, diyabet, sizi daha sorumlu bir insan yapar ve böylece kendinize daha çok bakarsınız. Eğer iyileşmemi sağlayacak bir tedavi bulunmazsa diyabetin hayatımın geri kalanında benimle olmaya devam edeceğini biliyorum. Bu benim açımdan bir takım arkadaşına sahip olmak gibi.

Bu gönderiyi paylaş